Dizel ili Benzin: Šta je veći zagađivač vazduha?

Ukoliko planirate da kupite automobil, staro pitanje “šta je bolje: dizelaš ili benzinac” je sigurno tu, ali iz nekih drugih razloga, kao što su cena i efikasnost goriva. Još jedan neizostavan faktor jeste i pitanje “šta je veći zagađivač vazduha, automobil sa dizel ili benzinskim motorom?”.

Istraživanja pokazuju da su moderna dizel vozila bolja!

Prema novoj naučnoj studiji objavljenoj u Nature naučnom izveštaju, moderna dizel vozila emituju manje zagađivača od vozila koja imaju benzinske motore. Od kada je dizel čistiji nego ranije, regulatorni organi za zaštitu životne sredine u svetu pomeraju svoj fokus ka izbacivanju automobila koji se pokreću na benzin.

Prethodno, dizel je imao lošu reputaciju, jer su dizel vozila emitovala vidljivo zagađenje. Ali je zapravo nevidljivo zagađenje koje dolazi iz benzinskih motora mnogo gore.

Profesor Hayes sa UdeM-a kaže da je vreme da se uklone benzinci i stara dizel vozila sa puteva. Sudeći prema njegovim rečima, moderna dizel vozila koriste nove standardne i prilično su “bolje” za okolinu.

Šta više zagađuje vazduh, dizel ili benzin? (slika: ruralna benzinska stanica)

Šta čini moderne dizelaše efikasnijim?

Proizvođači automobila u Evropi i Severnoj Americi u poslednjih nekoliko godina proizvode automobile sa motorima koji imaju dodatak u izduvnom sistemu – diesel particle filter (DPF filter).

Kao i sa svakim drugim filterom, DPF hvata i skladišti izduvne mase kako bi smanjio štetnu emisiju iz dizel motora. Zbog njihovog ograničenog kapaciteta, DPF filter je neophodno da se regularno čisti procesom nazvanim regeneracija.

Nakupljene štetne materije u DPF filteru se sagorevaju na temperaturi oko 600 stepeni C, koji proizvode samo tragove u vidu pepela. Ovaj proces efikasno obnavlja filter i priprema ga za sledeći ciklus sakupljanja zagađivača iz motora.

Šta je štetnije dizel ili benzinski motori?

Zašto vozila sa benzinskim motorom više zagađuju od modernih dizel automobila?

U laboratorijskom studiji na Paul Scherrer Institutu u Švajcarskoj, naučnici su ispitivali emitovane ugljenične čestične materije (PM) iz 5 bezinskih i 5 dizel vozila sa DPF filterom.

Ugljenični PM sadrži Primarni Organski Aerosol (POA), Sekundarni Organski Aerosol (SOA) i Crni Ugalj (BC). Ove kompotente čine da PM postane vrlo toksična supstanca koja može da ošteti tkivo pluća i može dovesti do ostalih mnogo ozbiljnijih bolesti.

Zaključak ovog istraživanja je da moderni benzinski automobili emituju više kancerogenih supstanci od modernih dizel vozila. Benzinci takođe proizvode i Zagušljiva Organska Isparenja (ZOI tj. VOCS) koji formiraju veće količine SOA od modernih dizel vozila. Posebno na niskim temperaturama, kada pokrećemo vozilo, nivo emisije štetnih materija iz benzinaca je vrlo visoka. Ugljenični PM i SOA su višestruko povišeni kod benzinaca nego kod vozila sa DPF i dizel katalizatorom.

Višespratni parking: Parkirana vozila

Istina je da starija dizel vozila (sa D3 motorima) emituju više azot oksida, koji izazivaju formiranje kiselih kiša i smoga. Kako god, ovo se dešava zato što ova vozila nemaju DPF koji je povezan na njihov izudvni sistem.

Iako su benzinci bolji što se tiče emitovanja azot oksida (NOx), toksina i kancerogenih ugljeničnih emisija, moderni dizel automobili su poželjniji.

Da sumiramo, dizel vozila sa DPF filterom su zelenija alternativa od opasnih benzinaca.