O nama

Zaslužujemo da dišemo čist vazduh!

Sa sve većom industrijalizacijom naše okoline, većim brojem vozila, a posebno u toku zimskih dana kada se masovno lože čvrsta goriva, kvalitet vazduha u Srbiji postaje sve više zagađen i sve manje bezbedan.

Motivacija koja nas je pokrenula da se bavimo ovom temom jeste činjenica koju je objavila Svetska zdravstvena organizacija (SZO), a to je da godišnje u Srbiji nastupi oko 6500 prevremenih smrti koji su u direktnoj korelaciji sa zagađenjem vazduha. Zagađeni vazduh najviše izaziva respiratorna oboljenja, ali sve više i moždane udare i srčana oboljenja.

Možda niste znali, ali kvalitet vazduha u Vašoj kući ili poslovnom prostoru može biti višestruko zagađeniji nego vazduh koji je napolju. U kući se posebno nalazi veliki broj čestica štetnih po naše zdravlje kao što su dimovi cigareta, isparenja hemikalija, čestice prašine, alergeni, radon…

Cilj ovog sajta jeste podizanje svesti o zagađenju vazduha prvenstveno u otvorenim, ali i zatvorenim prostorima, kao i isticanje važnosti čistog vazduha po naše zdravlje.

Želite da pomognete u širenju svesti o kvalitetu vazduha pišuči za naš sajt?
Želite da pomognete naš rad donacijom?
Javite nam se putem kontakt forme.

Ovaj sajt koristi kolačiće (cookies). Nastavkom korišćenja ovog sajta saglasni ste sa našom upotrebom kolačića. Možete i odustati. Opširnije

Ovaj prozor objašnjava upotrebu kolačića (cookies) na ovom sajtu. Ukoliko nastavite sa korišćenjem ovog sajta, saglasni ste sa našom upotrebom kolačića i politikom privatnosti. Šta su kolačići Kolačići su male datoteke koje su uskladištene na vašem računaru pomoću web pretraživača (kao što su Internet Explorer ili Firefox) na zahtev sajta koji pregledate. To omogućava sajtu koji pregledate da zapamti stvari o vama, kao što su vaša podešavanja koja ste postavili na sajtu i istoriju pregleda stranica ili da zapamti vašu prijavu. Kolačići mogu biti uskladišteni na vašem računaru na kratak period (na primer, neki su uskladišteni samo dok vam je web pretraživač otvoren) ili na duži period, čak i godinama. Kolačići koji nisu uskladišteni od ovog sajta nisu nam dostupni. Naša upotreba kolačića Ovaj sajt koristi kolačiće u razne svrhe, a najvažnije su: Analitika. To nam omogućava da utvrdimo kako posetioci koriste ovaj sajt radi njegovog unapređenja. Kolačići za oglašavanje (verovatno trećih lica). Ako ovaj sajt prikazuje reklame, kolačići se mogu postaviti od strane oglašivača kako bi se utvrdilo ko je pregledao oglase ili nešto slično. Ovi kolačići mogu se postaviti od strane trećih lica i u tom slučaju ovaj sajt nema sposobnost za čitanje i pisanje tih kolačića.nOstali kolačići trećih lica za stvari kao što su Facebook ili Twitter deljenje. Ovi kolačići uglavnom će biti postavljeni od strane trećih lica nezavisno, tako da ovaj sajt nema mogućnost za čitanje ili pisanje istih.

Zatvori